Škegrin Quaestus fond odlazi u likvidaciju

Investicijski fond Quaestus nekretnine Borislava Škegre najvjerojatnije odlazi u likvidaciju te prestaje s radom.

Naime, vlasnici 42 posto udjela u temeljnom kapitalu Fonda predložili su Skupštini Quaestusa donošenje odluke o prestanku rada Fonda i provođenju likvidacije. Riječ je o zahtjevu Societe Generale – Splitska banka/Erste plavi obavezni mir. fond, Hypo Alpe Adria bank/PBZ Croatia osiguranje obavez. mir. fond, Hypo Alpe Adria Bank/SZIF, Societe Generale – Splitska banka/A.Z. obavezni mir. fond, Marić Željko, SN Holding d.d. i Nikmark d.o.o. koji raspolažu s 958,795 dionica Fonda, piše index.hr

S obzirom na situaciju na tržištu nekretnina mišljenja smo da ciljevi zbog kojih je Fond osnovan nisu ostvarivi ni aktualni. Stoga predlažemo navedene dopune dnevnog reda, stoji u obavijesti koja je danas objavljena na službenim stranicama Zagrebačke burze. 

Podsjetimo kako je uprava Hanfe Quaestus Investu, koji upravlja zatvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine Quaestus Nekretnine, privremeno, na razdoblje od jedne godine, oduzela odobrenje za rad, zbog utvrđenih niza nepravilnosti i povreda zakona. U rujnu prošle godine objavljen je oglas kojim se tražilo novo društvo za upravljanje. Škegro je vodio Fond sve do siječnja ove godine kada je maknut odlukom Nadzornog odbora. Privremeni upravitelj Fonda od tada je Fima Global Invest. (HT)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox