Škegro uz pomoć banaka preuzima 3. maj i Brodotrogir ?

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić postigli su dogovor oko privatizacije riječkog 3.maja i Brodotrogira, doznaje Jutarnji list.

Investicijski fondovi predvođeni Quaestusom Borislava Škegre do kraja ovog mjeseca predložit će vladi model po kojem bi vlasnički preuzeli ta dva državna brodogradilišta.

Investicijski će fondovi morati predložiti program restrukturiranja koji dokazuje da će kroz najdulje pet godina ta brodogradilišta prestati proizvoditi gubitke. Moraju zadržati djelatnost, ali sa smanjenim kapacitetom obrade čelika, predložiti model zbrinjavanja prekobrojnih radnika, a kojih je prema ranijim procjenama najmanje 30 posto viška te dati čvrsta jamstva za 160 milijuna eura ulaganja ili 40 posto od ukupnih potpora koja su navozi primili od 2006.godine.

Iz fondovskih izvora doznaje se da će im za taj financijski pothvat trebati partnerstvo banaka, no u bankarskim krugovima može se čuti kako oni i nisu baš skloni ulaganju u brodogradilišta koja već nekoliko godina izbjegavaju kreditirati. (jh) 

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox