Sl. Brod: Gradonačelnik Duspara optužio novosnovani HSP "Dr. Ante Starčevića" i HDZ

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara (HSP) optužio je na konferenciji za novinare pravaše iz novoosnovane stranke HSP-a "Dr. Ante Starčevića" da uz HDZ-ovu potporu žele raspuštanje Gradskoga vijeća i izvanredne izbore u Brodu.

 

 

Duspara je najavio kako će tražiti očitovanje mjerodavnoga ministarstva o tijeku jučerašnje sjednice vijeća. Naime, pošto je predsjednik vijeća Mijo Golubičić (HSP "Dr. Ante Starčević") prekinuo sjednicu, Duspara i njegove pristaše su ju nastavili te smijenili Golubičića i njegova zamjenika i izabrali novo vodstvo vijeća. Pozvavši se na slične primjere u drugim gradovima, Duspara tvrdi kako je "sve obavljeno legalno i legitimno". U ime središnjice HSP-a podupro ga je i Mladen Leovac, povjerenik te stranke za Brodsko-posavsku županiju.

Građani su na izborima jasno rekli što žele i nećemo dopustiti HDZ-u i njegovim satelitima da provode teror nad gradom Brodom - ocijenio je Leovac.

Predsjednik vijeća Golubičić jučer je prekinuo sjednicu, tvrdeći kako treba provjeriti pod kojim su uvjetima dvojica bivših vijećnika HSP-a, koji su prešli u novu pravašku stranku, dali ostavke na vijećnička mjesta. Vijećnici koji podupiru Dusparu sjednicu su nastavili te smijenili Golubičića i potpredsjednika vijeća Vjenceslava Draženovića, obojica iz novoosnovane pravaške stranke i na njihova mjesta izabrali nove - predsjednika vijeća Hrvoja Andrića (HSP) i Mladena Kvesića (HDSSB).

Za sutra su konferenciju za novinare u Brodu najavili predstavnici HSP-a "Dr. Ante Starčevića". Smijenjeni Golubičić i jučer je u izjavi za novinare rekao kako su nastavak sjednice i sve odluke na njoj donesene nelegalne te da će tražiti nadzor ministarstva uprave. (Hina)
 

Podjeli:
Tagovi:
HDZ

Hosted by Mydataknox