Slavonski Brod slavi svoj dan

Slavonski Brod slavi Dan grada i blagdan svoga zaštitnika Sv. Ivana Nepomuka, a na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća predsjednik Hrvoje Andrić i gradonačelnik Mirko Duspara podsjetili su na postignuća u prošloj godini.


Nakon 30 godina grad je dobio novi dječji vrtić vrijedan 14 milijuna kuna, nastavljena je obnova Tvrđave, a počeo se provoditi i kapitalni projekt izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje, sufinanciran iz Europske unije.

Gradonačelnik Mirko Duspara je, osvrnuvši se i na političke razmirice u radu gradskoga vijeća u protekloj godini, istaknuo da su otvorenost, znanje, napose odgovornost prema vlastitoj zajednici, vrjednote onih koji su na vlasti.

Pohvalio se i kako je upravo danas nakon četiri godine počelo skidanje zabilježba s gradske imovine koja je bila blokirana zbog višegodišnjega sudskog spora s tvrtkom "Novogradnjom". Ovršni postupak nad gotovo 132.000 četvornih metara gradskoga zemljišta zaustavljen je jer se grad Brod uspio izboriti za ponavljanje postupka.

U povodu Dana grada uručena su priznanja zaslužnima pojedincima i ustanovama. Povelja počasnog građanina pripala je pateru Albertu Thielemeieru, a Zlatna čaplja za životno djelo posmrtno Šimi Đamiću, zapovjedniku specijalne postrojbe brodsko-posavske Policijske uprave. Uručena su i druga priznanja: Grb grada Broda i Štit Berislavića.

Na središnjem gradskom trgu popodne se održava Sajam udruga, a djeca i mladi izvode program "Volim Brod". (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox