Slavonski lobi: Zoran Vinković prešao u redove HDSSB-a

HDSSB od danas u Saboru ima jednog zastupnika više, Zorana Vinkovića, koji je na konferenciji za novinare objavio da prelazi u tu stranku kako bi ojačao "slavonski lobi".

Predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a Dinko Burić kazao je da konferenciju za novinare u Saboru održavaju "5 do 12" kako bi upozorili da je "5 do 12" za Slavoniju i Baranju jer je, od nekad najbogatije, postala najsiromašnija regija za što, kazao je, najveću krivicu snosi hrvatska vlast.

Nema jake Hrvatske bez jake Slavonije, a to dosadašnje Vlade nisu shvatile. Slavonija i Baranja ne mogu se više zadovoljiti sa 0,2 posto novca iz državnog proračuna, dodao je Zoran Vinković čiji dolazak u stranku je Burić nazvao novim vjetrom u leđa HDSSB-u jer se borio za interese građana u Slavoniji i Baranji i njihov je interes stavio iznad stranačkog.

Vinković je komentirao i situaciju s hrvatskim generalima koji su pred pred presudom na Haaškom sudu:

Za mene ni Branimir Glavaš niti Ante Gotovina nisu ratni zločinci nego hrvatski heroji, a oni koji su ih poslali u kazamate, o njima možemo drugačije pričati, kazao je i dodao kako ne zna hoće li nakon presude ostati miran i dostojanstven. 

Podsjetimo, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković ušao je u Sabor kao zastupnik SDP-a, no nakon neslaganja s politikom stranke, djelovao je kao nezavisni zastupnik. (Hina/jk)

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox