Sljedeće godine sezonski letovi Zagreb-Rijeka-London

Direktor „Croatia Airlinesa“ Srećko Šimunović i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavili su danas ponovno uvođenje sezonske zračne linije Zagreb-Rijeka-London, za razdoblje od 20. travnja do 19. listopada 2011. godine.

Jedanaest mjeseci nakon što je Hrvatska zrakoplovna kompanija „Croatia Airlines“, zbog racionalizacije poslovanja, ukinula sezonsku avionsku liniju Zagreb-Rijeka-London, direktor „Croatia Airlinesa“ Šimunović i primorsko-goranski župan Komadina na županovom su kolegiju najavili povratak domaće aviokompanije na otok Krk u 2011., što je župan Komadina ocijenio važnim korakom za repozicioniranje Kvarnera kao aviodestinacije i povezivanja regije s Europom i SAD-om.

 

Linije srijedom

 

Airbus 320 „Croatia Airlinesa“ kapaciteta 162 putnička mjesta na liniji će u predsezoni, sezoni i dijelu posezone prometovati srijedom, a profitabilnost linije bit će osigurana popunjenošću od 75 posto, izjavio je Šimunović, razjasnivši i omjer podjele rizika između pojedinih strana.

„Najveći dio rizika, oko 100 tisuća eura, snosi hrvatska zrakoplovna kompanija; ostatak od 56 tisuća eura podijelit će Zračna luka Rijeka koja daje maksimalan popust na cijene svojih usluga i Turistička zajednica Primorsko-goranske županije putem modela oglašavanja“, rekao je. (Hina)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox