Slovenci dolaze u pomoć istarskom turizmu

Turisti, domaći i strani, koriste svaku priliku, blagdan i spojeni vikend da pobjegnu od svakodnevice, a time i najčešće na more. Tako će biti i ovog Uskrsa, a kako piše glasistre.hr, cijela stvar bi trebala biti jako uspješna, barem u Istri.

 

Istarski ugostitelji i turističke agencije očekuju oko 73 tisuće noćenja, a predviđa se da bi broj trebao biti i veći, naročito uzevši u obzir privatni smještaj i male hotele. I premda ovaj broj nije garancija većeg broja turista i više potrošenog novca, optimizma ima jer ove godine Uskrs pada kasnije pa se očekuje i ljepše vrijeme, što bi svakako trebalo dovesti više ljudi nego prošle godine.

Najveće nade se pak polažu u naše susjede Slovence kojima 27. travnja pada Dan oslobodilne fronte, a nakon toga 1. odnosno 2. svibnja nastupa Praznik rada pa će se i dani odmora vjerojatno produžiti.

Tako će uskoro, piše glasisitre.hr, svoja vrata otvoriti 40-ak velikih hotela u Istri, 30-ak apartmanskih naselja i otprilike toliko kampova, a čak i seoski turizam u Istri očekuje pozitivan odjek, oko 1.700 gostiju. (MJ)

 

Izvor: www.glasistre.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox