Slovenski kandidati nastoje dokazati da nisu bogati

Predsjednik slovenskih Socijaldemokrata Borut Pahor u srijedu je javno obznanio podatke o svojim nekretninama, dokazujući da ih je kupio ušteđenim novcem i bez spornih kredita, čime je izazvao dva glavna konkurenta da učine isto.

 

Pahor, predsjednik vlade čijoj stranci nekoliko dana pred prijevremene izbore u nedjelju prijeti veliki gubitak glasova, izazvao je glavna pretendenta na svoj položaj, Janeza Janšu i Zorana Jankovića, da učine isto i uklone dileme koje se u vezi s njihovom imovinom zadnjih dana kampanje pojavljuju u javnosti.

Najveći konkurenti za Pahorov položaj, predsjednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša i predsjendik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, zadnjih su dana preko medija iznijeli niz opaski na račun imovine onog drugog i je li ona stečena na pošten ili neki drugi način.

Janković je jedan od najbogatijih Slovenaca jer je i prije no što je postao direktorom Mercatora, a kasnije i Ljubljanskim gradonačelnikom, imao privatni građevinski posao koji sada vode njegovi sinovi. Detaljne podatke o svojoj imovini za sada ne želi javno obznaniti ni Janez Janša. On je izjavio da je sve podatke spreman predočiti javnosti ako isto učini Janković. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox