Smislili način kako zaobići ZET-ove kontrolore

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dok se gotovo 11 tisuća građana priključilo grupi na Facebooku koja nastoji razotkriti kontrolore ZET- a te izbjeći plaćanje karata, u ZET-u tvrde da će svoj rad prilagoditi događajima na terenu. Na taj način odgovaraju na pitanje hoće li zbog najnovije inicijative na društvenoj mreži povećati broj kontrolora.

Građani Zagreba, s naglaskom na mlađe generacije, i dalje odbijaju plaćati javni gradski prijevoz u znak protesta zbog nedavnog povećanja cijena od 40 posto.

Potvrđuje to i broj članova nedavno osnovane grupe na Facebooku, preko koje članovi dojavljuju gdje i na kojoj liniji se nalaze kontrolori ZET-a. Trenutno ih je već gotovo 11 tisuća.

Iza inicijative na Facebooku Uhvati ZET-ovca stoji tim anonimnih administratora, koji, kako smo već pisali, rade i na aplikaciji za pametne telefone. Njome bi u realnom vremenu pravodobno upozoravali korisnike gdje se nalaze ZET-ovci. U ZET-u su upoznati s ovom inicijativom, piše danas.hr.

Nije čak ni loše imati informaciju gdje je kontrola, a na nama je napraviti sve, odnosno poduzeti one mjere da uslugu koju nudimo svakako i naplatimo. Ona koja je ponuđena i koja se realizira mora se platiti, bilo da je prijevozna ili iz drugog sektora, rekao je glasnogovornik Tomislav Jurić, koji ne otkriva hoće li ZET povećati broj kontrolora na svojim linijama ukoliko dođe do razvoja mobilne aplikacije Uhvati ZET-ovca.

Ne bih se upuštao u detalje same prakse rada naših kontrolora i naše upravljačke politike. Ona će se zasigurno prilagođavati samome tržištu, odnosno događajima na terenu, rekao je Jurić.

Anonimce koji stoje iza Facebook inicijative ne mogu prijaviti policiji jer ne krše nijedan zakon. Dok god je tako, nitko se ne bi trebao bojati odati informaciju o ZET-ovcu, a motiv je prilično jasan i stoji na Facebook stranici: Pokušajmo zajedno, bit će lakše. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox