Smjena ministra Željka Jovanovića?

U Saboru je u tijeku rasprava o HDZ-ovom zahtjevu za smjenom ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, piše hrt.hr

Predsjednica Kluba HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je saborske zastupnike da prihvate zahtjev njezine stranke te ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću iskažu nepovjerenje. Kosor je kao glavni razlog zašto Jovanovića treba smatrati nedostojnim obnašanja ministarske dužnosti te ga smijeniti označila to što ne potiče kulturu dijaloga, poštovanja različitosti i uvažavanja.

Slikoviti stil izražavanja

Kosor je odbacila Vladino obrazloženje - kojim odbija HDZ-ov zahtjev i tvrdi da Jovanović koristi slikovit stil izražavanja - ističući da se takav Jovanovićev stil izražavanja nikako ne smije prihvatiti kada je riječ o najvišem predstavničkom tijelu, ali ni o bilo kojoj instituciji ili pojedincu koje bi ministar trebao braniti, a ne ponižavati. Grubim kršenjem Zakona o suzbijanju diskriminacije Kosor smatra najavu ministrova pomoćnika Petra Skansija da će paraolimpijci, odnosno sportaši s invaliditetom, koji su osvojili zlatnu medalje od države dobiti upola manje novca nego olimpijci.

Naglasila je da se Jovanović, dok je bio saborski zastupnik, sebe želio promovirati kao osobu koja se bori protiv korupcije i kriminala, te da ju je u tom smislu zapanjilo njegovo prešućivanje Vladine odluke da se na čelno mjesto u Janafu imenuje osoba s prvostupanjskom presudom, a na čelo Fonda za zaštitu okoliša osoba s pravomoćnom optužnicom. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox