Snižen rejting francuskim bankama

Moody's, jedna od tri najutjecajnije agencije za kreditni rejting objavila je da je za jednu razinu snizila rejting vodećim francuskim bankama Societe Generale i Credit Agricole dok je BNP Paribas i dalje na razmatranju radi eventualnog sniženja.

Rejting Credit Agricolea snižen je s 'Aa1' na 'Aa2' a onaj Societe Generalea s 'Aa2' na 'Aa3'. Dionice sve tri banke potonule su proteklih tjedana zbog izloženosti grčkim državnim obveznicama i previranja koje je prouzročila dužnička kriza u eurozoni. Iako je potvrđen važeći rejting BNP Paribasa, najveća francuska banka zadržana je na razmatranju radi mogućeg naknadnog sniženja.

U Moody'su ističu da je sniženje rejtinga Credit Agricolea izravno povezano s izloženošću u Grčkoj. Rejting Societe Generalea snižen je pak zbog izmijenjene procjene pomoći koju bi država stavila banci na raspolaganje u slučaju krize. U Moody'su su u lipnju upozorili da proučavaju stanje u francuskim bankama radi mogućeg sniženja rejtinga zbog izloženosti grčkoj financijskoj krizi. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox