Socijalna osjetljivost: Vlada daje seljacima, sportašima...

Hrvatska vlada je odlučila s 30 milijuna kuna obeštetiti poljoprivredne proizvođače za štete od elementarnih nepogoda nastalih do 1. studenoga ove godine, a s 2,5 milijuna kuna proizvođače povrća za štete nastale uslijed tržišnog poremećaja uzrokovanog pojavom bakterije Echerichia coli.

Sredstva su osigurana iz tekuće pričuve Državnog proračuna, a dobit će ih poljoprivrednici kojima je šteta na usjevima veća od 60 posto uz uvjet da do 22. studenoga županijska povjerenstva Ministarstvu poljoprivrede dostave podatke o štetama.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković kazao je kako ova godina nije bila baš povoljna za poljoprivredne proizvođače, a vlada je, kazao je, i ovom odlukom pokazala socijalnu osjetljivost i to u godini "štednje i kresanja troškova".

Sportašima 515 tisuća kuna

Vlada je također na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, odlučila poslati humanitarnu pomoć Turskoj koju su 23. listopada i 10. studenoga pogodili razorni potresi. Vlada je tako odlučila Turskoj poslati 45 šatora vrijednosti gotovo milijun kuna.

Za zlatne i brončane medalje osvojene na više svjetskih i europskih sportskih natjecanje osvajačima i trenerima, Vlada je odlučila dodijeliti nagrade u sveukupnom iznosu od 515 tisuća kuna. (Hina/jk) 

 

 

Foto: vlada.hr

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox