Split: "Kraljica mora" na prvom studijskom putovanju

Školski brod "Kraljica mora" danas je iz splitske gradske luke isplovio na prvo studijsko putovanje, na kojem će do 11. svibnja svaka tri dana ukrcavati po 28 studenata splitskoga Pomorskog fakulteta s trima profesorima i jednim predstavnikom ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Visokim pomorskim učilištima "Kraljicu mora" će služiti do 10. lipnja, a nakon pomorskog fakulteta od 12. do 21. svibnja na brodu će ploviti studenti Odjela za promet i pomorstvo zadarskog Sveučilišta, a od 23. svibnja do 10. lipnja studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Učenici srednjih pomorskih škola iz Bakra, Malog Lošinja, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika plovit će na brodu od 12. rujna do kraja 1. polugodišta školske godine 2011./2012.

Ministarstvo mora će za vrijeme plovidbe platiti održavanje broda, posadu i troškove za gorivo, a fakulteti troškove hrane 85 kuna na dan po osobi, dok je kao tzv. javni brod oslobođen lučkih pristojba. Za đake srednjih pomorskih škola troškove će plaćati njihovi utemeljitelji, odnosno županije, izjavio je državni tajnik u ministartsvu mora Mario Babić za današnjeg isplovljenja "Kraljice mora" iz splitske gradske luke.

Zapovjednik "Kraljice mora" Božo Matić izjavio je kako je svrha studijskog putovanja da studenti osjete "duh pomorstva, života i rada na brodu". (Hina/jk)

 


Foto: Goran Kovacic/PIXSELL


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox