Split: Račun za vodu od 870.000 kuna?

Stanari Šibenske 3 i Šibenske 9 u Splitu nemalo su se iznenadili kada je stigao račun za vodu prošli mjesec ispisan na uplatnicu od 870.000 kuna. Iako je riječ o neboderima s više od 90 stanova, nije moguće da su svi zajedno u 30 dana potrošili toliko vode, piše slobodnadalmacija.hr.

 

Stanari navode da, iako je u travnju došlo do puknuća vodovodne cijevi o kojoj su odmah izvijestili djelatnike ''Vodovoda i kanalizacije'' , nije moguće da dva ulaza potroše vode u vrijednosti milijun kuna.

Nadzorni inženjer tvrtke ''Novi dani'' koja održava zgradu, Radoslav Đorđević, navodi da je iznos za Guinnessovu knjigu rekorda budući da se s navedenom količinom vode može napuniti 12.900 kanadera te da ni bivši Jugovinil nije toliko vode mogao potrošiti u četiri mjeseca.

O čemu je zapravo riječ? Očitano je kontrolno brojilo na koje su spojena vodo mjerila za ova dva nebodera. Velik iznos posljedica je dugotrajnog neočitavanja istog brojila na koji su se neki ilegalno priključivali, pa su tako zabilježeni veliki gubici vode. Problem je nastao upravo kada su stanarima poslani obračuni koji nisu trebali biti poslani. Iz splitskog su ''Vodovoda'' uputili ispriku, a stanarima će uskoro doći račun sa stvarnim stanjem brojila.  (SJ)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox