Split: Županijski proračun je 3,5 posto manji nego lani

Skupština splitsko-dalmatinske županije je na sjednici prihvatila proračun za 2012. od 416,7 milijuna kuna, što je, kako je obrazloženo, za 3,5 posto manje od ovogodišnjeg i 10,3 posto manje od proračuna za 2010.

Proračun je prihvaćen javnim glasovanjem s 36 posto glasova za, 11 protiv i jednim suzdržanim.

U raspravma o proračunu vijećnici vladajuće koalicije HDZ i HGS su poduprli predloženi proračun, a osporavala ga je oporbena koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a.

Prije glasovanja u polemici između predsjednika kluba vijećnika te koalicije Veljana Radojkovića i župana Ante Sanadera (HDZ) Radojković je rekao da je predloženi proračun „kukavički“ te da ne potiče nova zapošljavanja. Istaknuo je kako u Srbiji država sufinancira radna mjesta te je kao primjer takva zapošljavanja naveo Fiat u Kragujevcu. Kako je rekao, na sličan način trebalo postupiti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno Hrvatskoj.

Župan Sanader je, odbacivši Radojkovićeve primjedbe da je županijski proračun za 2012. kukavički, dodao: Proračun je i razvojni i socijalni i uravnotežen je. Meni uzor neće biti istok i Srbija, jer dobro znamo kakav je ondje standard. Mi uzore tražimo u EU, a ne u Srbiji.

Radojković mu je u odgovoru zamjerio da govori politikantski i krivo tumači njegove riječi.

Većinom glasova danas su prihvaćene i projekcije proračuna za 2013. i 2014. Predviđeno je da proračun za 2013. bude 2,2 posto manji od proračuna za 2012., a za 2014. veći za 0,4 posto nego 2013. (Hina/jh)

 

 

Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox