Splitski HDZ traži neopozivu ostavku dogradonačelnice Visković

Vodstvo splitskog HDZ-a zatražilo je neopozivu ostavku dogradonačelnice Anđelke Visković (HGS) i pročelnice za kulturu u gradskoj upravi Maje Munivrane zamjerivši im što jučer na sjednici Gradskog vijeća nije predočeno izvješće koje je pokazuje nepovoljno poslovanje splitskog HNK pod vodstvom Duška Mucala kojeg je vijeće ponovno imenovalo na tu dužnost.

Predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović kazao je na konferenciji za novinare da su Visković i Munivrana bile obvezne u materijal za sjednicu uvrstiti i Mucalovo izvješće u kojem se govori o negativnu poslovanju HNK.

Vijećnici moraju znati istinu jer grad nije ničije privatno vlasništvo. Maja Munivrana, ako ju je tko spriječio da uvrsti to izvješće u materijal za jučerašnju sjednicu vijeća, treba reći tko ju je spriječio i je li to učinila Anđelka Visković ili tko drugi, kazao je Marasović.

Marasović je također ustvrdio da je bivši intendant Milan Štrljić ostavio u plusu poslovanje te kazališne kuće.

Splitska koalicija SDP-a i Keruma?

Za ponovan izbor Mucala za v.d. intendanta optužio je i koaliciju SDP/HNS, rekavi da je sa sjednice namjerno izostao SDP-ov vijećnik Marin Jurjević što je "omogućilo da Hrvatska građanska stranka (HGS) Željka Keruma u glasovanju ostvari većinu potrebnu za ponovan izbor Mucala''.

"Iz aviona" se vidi koalicija u Splitu između SDP-a i Kerumova HGS-a, ali se raznim "cirkusijadama" nastoji prikriti, ocijenio je, dodavši: "Nije se čuditi Kerumu jer on, od kada je došao na vlast u Splitu baca prašinu u oči, ali sad se u to uključio i SDP sudjelujući u skrivanju istine, dezinformiranju i obmani građana Splita zajedno s Kerumom."  (Hina/jh)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox