Splitski SDP: Decentralizacija zdravstvenog sustava

Splitski SDP danas je zatražio decentralizaciju zdravstvenog sustava Hrvatske, ocjenivši kako je briga o zdravstvu u Splitu zapostavljena u odnosu na Zagreb.

 

Predsjednik Savjeta za zdravstvo splitskog SDP dr. Darko Duplančić izjavio je na konferenciji za novinare kako je na 1.000 stanovnika broj postelja za akutne bolesnike u splitskim bolnicama čak 73 posto manji nego što je, po tom kriteriju, slučaj u Zagrebu. U bolnicama u Splitu duplo je veći broj bolesnika po jednom liječniku nego u Zagrebu, a to znači da su liječnici u Splitu duplo više opterećeni i izvrgnuti su pojačanom stresu - kazao je dr. Duplančić.

Predsjednik Savjeta za zdravstvo u SDP-u i saborski zastupnik dr. Rajko Ostojić, zauzeo se za, u zdravstvenom sustavu, pravičniji tretman Splita u odnosu na Zagreb. Napomenuo je kako je Split središte hrvatskog turizma te da se zbog brojnih pacijenata-turista u tom gradu "u 300 metara četvornih hitne medicinske pomoći obavi čak 52.500 pregleda". Problem Splita je nedostataka medicinskih sestara, liječnika i ulaganja u specijalizacije - kazao je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox