Sporazum o prodaji Mercatora idući tjedan na dnevnom redu

Slovenske banke suvlasnice Mercatora i Pivovarna Laško idućeg će tjedna potpisati sporazum na temelju kojega će tražiti strateškog ulagača za većinski paket dionica Mercatora, na natječaju koji bi trebao biti završen do kraja ove godine, objavili su slovenski mediji.

 

Interes za Mercator je popriličan, no investitori čekaju da se većinski paket dionica pojavi na tržištu, tada će potencijalni kupci intenzivirati svoje aktivnosti - izjavila je Cvetka Selšek, direktorica SKB banke, rekavši da potpisivanje sporazuma očekuje idućeg tjedna. Čim sporazum bude potpisan, mogu započeti potrebni postupci, a prodaja bi mogla biti završena do kraja godine - izjavila je Selšek.

Ona je proteklih nekoliko tjedana vodila pregovore između PL-a i skupine banaka suvlasnica Mercatora o zajedničkoj ponudi natpolovične većine Mercatorovih dionica, kako bi se osigurala što bolja cijena na novom natječaju. Banke imaju oko 36 posto dionica Mercatora, a njegov najveći pojedinačni suvlasnik je Pivovarna Laško sa 23,34 posto.

Uprava PL-a u četvrtak je pristala da svoj dionički paket objedini s dionicama banaka, u novom pokušaju prodaje, nakon što zbog blokade vladina ureda za zaštitu konkurencije nije mogla prihvatiti ponudu Agrokora u prethodnom postupku prodaje.

Slovenski mediji navode da je uprava Pivovarne Laško zauzvrat od banaka dobila jamstva da će joj reprogramirati dospjele kredite i omogućiti dokapitalizaciju. (Hina/MJ)

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox