Sporazumi o istraživanju sljedeće generacije mobilnih mreža

Ulaskom u novo doba elektronike koje omogućuje 5G, a u dogledno vrijeme i 6G, MIT i Ericsson (NASDAQ: ERIC) surađuju na dva istraživačka projekta koji trebaju pomoći u izgradnji nove mrežne infrastrukture potrebnoj za omogućavanje revolucionarnih korisničkih slučajeva na temelju sljedeće generacije mobilnih mreža.


Nove generacije mobilnih mreža korisnicima donose velike brzine prijenosa podataka, nisku latenciju i izvanrednu pouzdanost. Bez obzira na njihovu veličinu, mreže koje su bogate značajkama operatorima su složene za upravljanje. Ericsson istražuje kognitivne mreže koje se oslanjaju na umjetnu inteligenciju za omogućavanje sigurnog, visokoautomatiziranog rada mreža kojeg pokreću podaci. Kako bi se poboljšao kapacitet obrade podataka, brzina i energetska učinkovitost kognitivnih mreža, Ericsson Research i MIT Materials Research Laboratory surađuju u istraživanju novog dizajna litijskih čipova koji omogućavaju neuromorfnu obradu podataka koja daje energetski učinkovitiju obradu putem umjetne inteligencije. To bi moglo omogućiti potpuno kognitivne mreže sa smanjenom operativnom složenošću i potrošnjom energije u odnosu na danas.

Uz istraživanje litija, Ericsson i MIT Research Laboratory of Electronics (RLE) surađuju na istraživanju mobilnih mreža koje povezuju bilijune senzora i drugih uređaja „nulte energije“ oko nas. Dovođenje energije do tih uređaja na troškovno-učinkovit način, možda direktno putem radijskog signala, značajan je tehnološki izazov. Istraživanje Ericssona i MIT RLE-a moglo bi pokazati kako uređaji mogu preuzeti energiju iz radijskih signala i drugih izvora te kako sustavi mogu biti dizajnirani da bi se koristila ta niska energija za izvršavanje jednostavnih zadataka, uključujući dizajn mobilnih mreža za povezivanje i kontrolu tih uređaja. 

S novim skokom naprijed energetski učinkovitih povezanih uređaja, jako nam je drago da surađujemo s Ericssonom u suočavanju s ključnim tehnološkim izazovima, kaže Anantha P. Chandrakasan, dekan MIT School for Engineering. Kombinacijom našeg znanja i Ericssonovog iskustva u mobilnoj tehnologiji, želimo razviti hardver koji će omogućiti uzbudljive nove aplikacije na rubu koje koriste umjetnu inteligenciju i čine značajne iskorake u sljedećoj generaciji mobilnih mreža.

5G vodi do potpune realizacije interneta stvari (IoT) čime smo bliži istinski povezanom svijetu, ističe Magnus Frodigh, rukovoditelj Ericsson Research. „Ogromne količine malih IoT uređaja i kognitivne mreže koje pokreće umjetna inteligencija dva su pokretača sljedećeg skoka naprijed. U suradnji s briljantnim timovima u MIT-u, nadamo se da ćemo razviti hardver koji će to omogućiti.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox