Šprem ukida ispravak netočnog navoda

Na današnjoj 2. sjednici Predsjedništva Hrvatskog sabora koju je sazvao Boris Šprem moglo bi doći do ukidanja ispravka netočnog navoda, piše hrt.hr

Teme sjednice su predstojeći dnevni red predstojeće saborske sjednice i teze o izmjenama i dopunama Poslovnika. To se prije svega odnosi na institut ispravka netočnog navoda. Vladajući su za njegovo ukidanje, dok oporba tvrdi da se na taj način ukida demokracija u saborskim klupama.

Ukidanje instituta ispravka netočnog navoda najavio je Šprem još u siječnju gostujući u emisiji Nedljeljom u dva. To se pitanje aktualiziralo nakon izjave ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da su brojni ispravci netočnih navoda stvorili atmosferu u Saboru kao da je riječ o kokošinjcu.

U vladajućoj stranci kao glavni argument za izmjenu Poslovnika navode da u parlamentu treba svima osigurati istu poziciju te da niti jednoga govornika nitko ne može diskreditirati poslovničkim trikovima. Smatraju i da će, ako bolje urede stvari unutar Sabora, u javnost izaći bolja slika o zastupnicima. (HT)

 

Izvor: wwwhrt.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox