Srbijanska vlada sprema se prodati Galeniku

Foto: Screenshoot

Srbijanska vlada odlučila je početkom 2013. godine objaviti međunarodni natječaj za prodaju farmaceutske tvrtke "Galenika".

Vlada je ministarstvu financija i gospodarstva dala nalog za raspisivanje međunarodnog natječaja nakon što je ocijenjeno da je trenutna financijska pozicija tog farmaceutskog poduzeća neodrživa. Cilj međunarodnog natječaja je naći ozbiljnog strateškog partnera i osigurati budućnost "Galenici" koja je trenutno u državnom vlasništvu.

Farmaceutsko poduzeće "Galenika" iz Zemuna ima 2.700 zaposlenih i oko 250 vlastitih ili licencnih proizvoda kojima pokriva sve farmakološke skupine na tržištu lijekova i suplemenata.

Sindikati zaposlenih u "Galenici" u listopadu su od vlade zatražili hitnu nabavu sirovina za punu uposlenost svih pogona, naplatu isporučenih lijekova, smjenu vršitelja dužnosti i izbor novog ravnatelja te poštivanje kolektivnog ugovora.

Ne znam koja bi tvornica lijekova mogla raditi u postojećim uvjetima i uz dugovanja od 100 milijuna eura, rekao je tada predstavnik sindikata Zoran Pantelić i ukazao na činjenicu da su "Galenikini" lijekovi tri puta jeftiniji od uvoznih medikamenata iste kategorije. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox