Srbijanski ministar: EU se zaustavila kod Hrvatske

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u utorak kako bi Srbiju, kad ona ne bi "izražavala zaljubljenost" u Europsku uniju, vjerojatno vukli za rukav da ne ode na drugu stranu, te ocijenio najgorom porukom to što se širenje EU zaustavilo kod Hrvatske.

 

Mi sada imamo jednu crtu podjele i to je najgora i najstrašnija poruka da se EU zaustavila kod Hrvatske. Idemo crtom podjele kršćanstva, a ta je crta nama dobro poznata. Ne znam je li crta razgraničenja Europe i Otomanskog carstva poruka za stabilizaciju ove regije - rekao je Dačić u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Beta.

Uz Srbiju su, po njegovoj ocjeni, "na tapeti" i Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Pitanje Kosova, smatra Dačić, za mnoge je europske države riješeno, ali za Srbiju još nije. Prema njegovim riječima, Srbija treba čim prije riješiti problem vezan za Europu i Kosovo te stvari nazvati pravim imenom.

Problem članstva Srbije u EU naš je odnos prema onome što oni zovu država Kosovo - kazao je Dačić te poručio kako EU treba reći šta su uvjeti i da se jednostavno pitanje glede Kosova raščisti jer, kako je rekao, "ovo igranje u rukavicama nije dobro ni za koga". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox