Srbijanski predsjednik Tadić dočekan pljeskom Vukovaraca

Srbijanski je predsjednik Boris Tadić stigao u jednodnevan posjet istočnoj Hrvatskoj, tijekom kojega bi trebao obići mjesta stradanja Hrvata i Srba u Domovinskom ratu, Ovčaru i Paulin Dvor.

Trebao bi se u Vukovaru susresti s predstavnicima stradalničkih udruga iz Domovinskog rata i srpske nacionalne manjine.

Srbijanskoga predsjednika, koji je u Vukovar doplovio trajektom "Golubicom", koji svaki dan prometuje između Vukovara i vojvođanske općine Bač, na pristaništu na hrvatskoj obali Dunava dočekao je i pozdravio hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Osim predsjednika Josipovića, Tadića su dočekali i pozdravili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stella Ronner - Grubačić.

Dolazak predsjednika Tadića pljeskom je pozdravilo 50-ak građana Vukovara.

Trajekt je donacija nizozemske vlade koja je u njegovu nabavu uložila oko milijun eura. Promet Dunavom između Vukovara i Bača obnovljen je skelom 2007. pošto je bio u prekidu od Domovinskog rata, a od 7. listopada na tom dunavskom plovnom putu prometuje trajekt "Golubica".

Dvojica predsjednika zaputila su se potom prema zgradi gradskog poglavarstva gdje će se "u četiri oka" zadržati u kraćem razgovoru.

Inače, posjet srbijanskog predsjednika prati 40-medija iz regije s oko 200 novinara i snimatelja, a cijeli susret je pod jakim policijskim osiguranjem. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox