Srušio se Registar birača

Foto: Facebook/Vlada RH

Tijekom vikenda Ministarstvo uprave u rad je pustilo web stranicu s popisom birača, a već danas stranica je pala i ne radi.

Za Ministarstvo uprave objavila ga je tvrtka APIS IT, u vlasništvu grada Zagreba i države. Ni puni dan nakon pokretanja nemoguće je pristupiti ne samo stranici na kojoj je smješten, već i kompletnom webu tvrtke APIS-IT, piše tportal.hr

Uz Registar je objavljen i popis službenika ovlaštenih za vođenje registra, tako da se znaju imena i prezimena odgovornih za stanje u njemu, kao i adresa njihovog radnog mjesta, kontakt telefon i radno vrijeme.

Registar birača je elektronička baza podataka s popisom građana koji imaju biračko pravo, bili oni u Hrvatskoj ili izvan nje. Vodi se po službenoj dužnosti za svaki grad i općinu, po mjestu prebivališta (za nas koji smo u Hrvatskoj), odnosno po državama i adresama u službenim evidencijama (za one koji nisu). Provjera bi trebala biti jednostavna - upišete OIB ili JMBG, prezime birača i prepišete tekst capctha, kako bi dokazali da niste stroj. S obzirom da se traže identifikacijski brojevi, teško da će biti moguće provjeriti je li, primjerice, vaš susjed s petog kata u Registru. No, možete provjeriti kako stvari stoje za vas i vama bliske osobe. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox