Šta ti je dobra volja: Transadriju očekuje deblokada računa?

Riječkoj špediterskoj kući Transadriji, koja je u velikim dugovima i čiji radnici štrajkaju zbog neisplate plaća, mogao bi biti deblokiran račun, piše liderpress.hr.

 

Nakon što su se u petak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture sastali predstavnici Transadrije, Luke Šibenik i HUS-a, danas je održan novi sastanak na kojem su najveći vjerovnici, tvrtke Hypo Alpe-Adria-Banka i BKS banka te Porezna uprava, pokazali dobru volju za deblokadu Transadrijinog računa. Na sastanku su sudjelovali ministrica financija Martina Dalić, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.

Naime, još prošli tjedan je utvrđeno da Transadrija može od jedne banke ishoditi povoljan kredit za otplatu duga ako sadašnji vjerovnici pristanu na odgodu na određeno vrijeme. Predstavnici sindikata su tražili da se isplati barem dio duga za plaće te da se utvrdi dinamika otplate preostalog iznosa plaća.

Ako sve prođe kako je najavljeno, ova nekad vodeća špediterska kuća mogla bi se izvući iz teške situacije. Vjerovnici imaju do 19. travnja vremena potpisati predložene izjave, a do istog se datuma moraju odrediti i visine plaća koje će biti isplaćene te dinamika ostatka duga za plaće, u protivnom Sindikat ostaje pri zahtjevom za stečajem. (MJ)

 

Izvor: www.liderpress.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox