Stigao iPad 2 - orkestar i filmski studio u jednom

Čelnik Applea Steve Jobs predstavio je novi iPad 2, na oduševljenje vjernih poklonika te vodeće američke informatičke korporacije. Nagađanja o tome hoće li se karizmatični pionir informatike pojaviti na predstavljanju, gotovo su zasjenila očekivanja od toga što će Apple ustvari predstaviti, izvijestio je američki javni radio NPR.

 

Kada se Jobs pojavio doživio je ovacije cijele dvorane. Predsjednik uprave Applea nalazi se na bolovanju od siječnja, a posljednjih godina borio se protiv raka gušterače i presađena mu je jetra.

Redizajnirani Appleov tablet iPad 2, koji kreće u prodaju 11. ožujka, lakši je, tanjeg okvira, ima dvije kamere, HDMI video izlaz i pristup video 'chatu' FaceTime. U SAD-u će cijena za inačicu od 16 GB biti 499 dolara.

U DNA-u Applea je da sama tehnologija nije dovoljna. No, tehnologija vjenčana sa slobodnim umjetnostima, s vjenčana humanošću koja daje rezultate, je ono zbog čega naša srca pjevaju. A nigdje to nije više istina nego kod ovih 'post PC' naprava - rekao je Jobs.

Zapanjen sam s ovom stvari - rekao je za aplikaciju tvrtke Smart Instruments, GarageBand za iPad, koja će se od 11. ožujka prodavati za 4,99 dolara. GarageBand pretvara iPad u muzički instrument. Ima 'touch' instrumente, uključujući gitaru i njezine efekte, snimanje i miksanje na osam kanala te brojne druge mogućnosti.
Atraktivna je i aplikacije iMovie, koja također kreće 11. ožujka po cijeni od 4,99 dolara, koja omogućuje montažu i multikanalno audio snimanje. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox