Stigla konkurencija: Oryx taksi počinje s radom

Zagreb je dobio još jednog taxi prijevoznika, Oryx taksi svoja je vozila predstavio na glavnom zagrebačkom trgu, piše vecernji.hr

Nakon Radio taxija i Taxi Cammea s radom počinje i Oryx taksi, tvrtka u vlasništvu Pave Zubaka. Na Trgu bana Jelačića predstavili su svojih 120 taksi vozila koja će danas početi s radom. Cijena usluga biti će 14 kuna za start, a svaki kilometar naplaćivati će se po cijeni od 5,80 kuna. Broj na koji se može naručiti taksi je 1888. Dobra vijest za korisnike taxi usluga je i to da će se cijena moći sniziti za 12 posto kupnjom bonova, odnosno kartica.

Ideja o ulasku na taksi tržište došla nam je još 2005. i da našem društvu osiguramo mobilnost, kvalitetu  i to po prihvatljivoj cijeni. Taksi nije nastao slučajno već kao dio našeg razvoja, rekao je Pavo Zubak. Zamolio je građane za razumijevanje za prva dva dana dok se vozači i cijeli sustav na uhodaju. 

Zubak je dozvolu za obavljanje usluga taxi prijevoza dobio od za to nadležnog Gradskog ureda za promet. Imao je najbolju ponudu, a kada sam ovo vidio shvatio sam da sam uvijek sanjao o tome da vozila u Zagrebu budu prepoznatljiva i da svatko tko se želi voziti taksijem osjeti da je došao u dobar i topao grad - rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za promet koji je Zubaku dodijelio 120 dozvola za taksiranje

Zagreb je tek ove godine dobio drugog taxi prijevoznika. Prije nego se pojavio Taxi Cammeo, zagrepčane su vozili samo djelatnici Radio Taxija. Konkurencija na tržištu taksi prijevoza se povećava što je svakako dobra vijest za sve građane jer samo je to jamac da će doći do snižavanja cijena i sve veće kvalitete usluga. (HT)

 

 

Izvor: www.vecernji.hr
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox