Stižu naočale budućnosti kao iz Terminatora

Google u tajnom laboratoriju razvija naočale slične onima u Terminatoru. Kada ih nosite na zaslonu dobivate dodatne informacije, piše tportal.hr

Naočale s računalnim sučeljem – nekada je to bilo moguće samo u filmovima, a već sada Google u svom laboratoriju razvija tako nešto. Prije svega naočale bi služile kao uvećana stvarnost koja bi bila povezana s Googleovim lokacijskim servisima. To znači da primjerice možete hodati okolo noseći naočale, a ispred očiju bi vam se pojavljivale informacije o onome što vidite. Sve bi bilo temeljeno na vašim preferencijama, lokaciji s podacima kojima raspolaže Google. Uređaj će se vjerojatno povezivati s internetom i GPS-om, a trebao bi koristiti popularni Android operativni sustav.

Kako se sve iz Googleovog laboratorija čuva u strogoj tajnosti tako nema puno informacija o ovom projektu no vjerojatno će imati zaslon u LED ili AMOLED tehnologiji koji će pokrivati samo jedno oko i neće biti proziran. Navodno Google testira operativni sustav koji koristi naginjanje glave za skrolanje i klikanje.  Povezivanje s računalom moglo bi biti u oblaku preko IP-a, iako je moguće da će u istu svrhu koristiti mobilni internet na pametnim telefonima, Wi-FI ili Bluetooth 4.0.

Da bi korak u budućnost bio cjelovit naočale će primati i emitirati glasovne zapise, a procesor, RAM i memorija bi mogli biti kao kod starijih pametnih telefona pogonjenih Androidom. Recimo, nešto poput ovog - procesor radnog takta 1 GHz, 256 MB RAM-a i osam GB memorije. Što znači da bi mogle funkcionirati i kao pametni telefon. Iako je razvoj tek na putu iz Google-a razmišljaju o lansiranju proizvoda kao beta pilot projekta. (HT)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox