Što se sve može dogoditi malim poduzetnicima kad se predstave tržištu?

Što je sve potrebno za realizaciju sjajne poduzetničke ideje i kakvu ulogu u tome ima upornost, najbolje zna Vinkovčanka Marija Čulo, pokretačica brenda smrznutih slastica 7STARS i kandidatkinja druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”. Zahvaljujući Marijinom trudu i snazi te prilici koja joj se pružila, SPAR Hrvatska je naručio 7000 komada slatkih proizvoda 7STARS.


Kada je pokretala brend 7STARS, s proizvodima namijenjenima modernim obiteljima s ubrzanim životnim tempom, Marija Čulo je pokazala da zna prepoznati ono što tržištu treba. Nije se pokolebala čak ni činjenicom da nikada prije nije izrađivala kolače i slastice. Vrijedno je usvojila potrebne vještine, mjesecima istraživala idealne recepture, tražila opremu i u konačnici zaposlila sedam žena u 7STARS pogonu.

Tržištu je ponudila sedam posebnih, originalnih slatkih proizvoda: tortu s okusom čokolade i tortu s okusom šumskog voća, voćne tortice s okusom voća, čoko tortice s okusom čokolade, čoko bombice, kokos bombice s okusima kokosa i šumskog voća te lješnjak kuglice, desert s okusom čokolade i lješnjaka - sve redom slastice raskošnog okusa. Riječ je o smrznutim desertima, spoju egzotičnih i klasičnih okusa, različitih oblika i veličina, prefine mekane i kremaste teksture, u kojem se svaki dio pojedine slastice, od kreme, biskvita ili ukrasnog čokoladnog sloja, radi ručno.

No posljedice turbulentne 2020., godine koja je pred veliki broj poduzetnika postavila veliki ekonomski izazov, nisu zaobišle ni 7STARS. U pandemiji su privremeno zatvoreni restorani i hoteli, najveći kupci 7STARS brenda, zbog čega je opstanak njenog poslovanja doveden u pitanje, a mlada poduzetnica našla se pred zidom. Već gotovo pred odustajanjem, u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska“ Marija je prepoznala novu priliku da svoje poslovanje podigne na višu razinu, 7STARS deserte ponudi još širem tržištu i time sebi i zaposlenicama osigura plaću.

Pred Marijom je bio novi izazov - plasman na police znači i besprijekorne procese, HACCAP sustav, poznavanje terminologije, poznavanje EAN-13 koda i još puno toga. Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska te potporu obitelji, posebno djece kojima Marija želi biti primjer i pokazati zašto je važno nikada ne odustati, u tome je i uspjela.

Ovi ručno rađeni smrznuti deserti mogu se pronaći u posebnim frižiderima Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR hipermarketima te redovnim pozicijama u frižiderima odabranih SPAR supermarketa diljem Hrvatske. Uz Mariju Čulo, još je sedmero kandidata dobilo jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova kroz projekt “Startaj Hrvatska”. Njihove životne i poduzetničke priče možemo pratiti u dinamičnim emisijama subotom u 18.15 na Novoj TV. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox