Što slijedi nakon pandemije koronavirusa?

Post-pandemijski svijet: loša slika ili dobra prilika?tema je međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum koja se održava online 19. i 20. ožujka 2021.


Odgovor na pitanje kako će svijet izgledati po završetku pandemije pokušat će ponuditi multidisciplinarni tim znanstvenika i stručnjaka na konferenciji koju organiziraju Edward Bernays University Collegeu, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu te Institut za turizam. Središnji događaj dvodnevne znanstvene konferencije je okrugli stol na kojem sudjeluju Jeremy Sampson, izvršni direktor zaklade Travel, vodeće međunardone nevladine organizacije u sektoru putovanja i turizma, te slovenski antropolog izv. prof. dr. sc. Dan Podjed.

Communication Management Forum događaj je koji već niz godina doprinosi zaključcima s komunikacijskog i turističkog aspekta. Ovogodišnje izdanje organiziramo u okolnostima pandemije koja je imala utjecaj ne samo na komunikacije i turizam, već na cijelo društvo, a suradnja s dva znanstvena instituta zasigurno će doprinijeti zaključcima o povratku u normalno. Svjedoci smo brojnih promjena koje su se dogodile uslijed pandemije, stoga će biti posebno zanimljivo čuti razmišljanja znanstvenika o tome kako smo, sveukupno gledajući, kao društvo reagirali na sve to“, napominje doc. dr. sc. Lana Ciboci, supredsjedateljica Organizacijskog odbora Communication Management Foruma te prodekanica za znanost i upravljanje kvalitetom Edward Bernays University Collegea.

Osim predavanja eminentnih znanstvenika i istraživača različitih profesija, konferencija će nastojati ponuditi i neke konkretne smjernice koje bi trebale biti korisne za daljnji društveni, gospodarski i turistički oporavak i razvoj. Industrija na koju je pandemija koronavirusa možda i najviše utjecala je turizam. Na ovoj virtualnoj konferenciji znanstvenici će predstaviti rezultate najnovijih istraživanja, a među njima će biti istraživanja Instituta za turizam te Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, koji su ujedno i suorganizatori konferencije.

Proteklih godina Communication Management Forum okupio je preko 500 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta. Ponajbolji radovi i istraživanja naći će se u tri znanstvena časopisa – Turizam, Sociologija i prostor te Medijska istraživanja, a koji su indeksirani u znanstvenim bazama SCOPUS i Web of Science Core Collection - ESCI. Također, recenzirani radovi bit će i u novom broju znanstvenog časopisa Communication Management Review. Novosti i program konferencije provjerite na commforum.hr. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox