Što treba znati o odgovornosti članova uprave trgovačkih društava

U zadnjih nekoliko godina, nelikvidnost je postala svakodnevicom hrvatskog gospodarstva. Poslovni računi brojnih trgovačkih društava su blokirani, u tijeku je veliki broj predstečajnih postupaka, a 1. rujna 2015. je na snagu stupio novi Stečajni zakon čija primjena će, kako se očekuje, izazvati novi val zatvaranja trgovačkih društava.

Radi ovakvih uvjeta poslovanja, obzirom na stroge zakonske odredbe koje utvrđuju njihovu odgovornost, članovi uprave trgovačkog društva pri obavljanju svojih postupati s posebnom pažnjom i oprezom.

U nastavku se upoznajemo s najnovijim stavovima sudske prakse u vezi odgovornosti članova uprave, kao i relevantnim zakonskim odredbama...PS/S.P

 

Cjelokupan tekst potražite u broju rujan 2015. Poslovnog savjetnika. Više na linku....

 http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

 Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

PS/S.P.


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox