Štrajk početkom godine zbog Brodosplita?

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Vedran Dragičević najavio je mogućnost održavanja prosvjednog skupa sredinom siječnja iduće godine na splitskoj Rivi na kojem bi se izrazilo nezadovoljstvo zbog zabrane "Brodosplitu" ugovaranja novih poslova.

 

U prosvjed idemo zbog administrativne zabrane koje Brodosplitu priječe sklapanje novih ugovora i nepostojanja procesa restrukturiranja - izjavio je Dragičević na konferenciji za novinare u Splitu.

Pozvao je Vladu RH da "konačno kaže treba li ovoj državi brodogradnja ili ne treba". Ne može netko ugasiti Brodosplit zbog toga što potencijalni kupac, samoborski DIV, nema financijska jamstva. Ako ne dođe do privatizacije, država mora provesti restrukturiranje brodogradilišta - naglasio je Dragičević.

Povjerenik SMH-a u "Brodosplitu" Joško Franić istaknuo je kako samo novi poslovi mogu spriječiti planirani prosvjed na Rivi. Priča se o novim poslovima, ali još ništa konkretno ne znamo. Žalosno je da sindikate nitko od odgovornih ne obavještava o trenutačnoj fazi privatizacije - rekao je Franić.
Ocijenio je kako "Brodosplit" u svojoj povijesti nikad nije bio u goroj situaciji nego što je sada. (Hina)

 

Foto: www.brodosplit.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox