Stručnjaci iz građevinskog sektora glasali su za svoje Best Buy Award favorite –Aquaestil, Cemex, Bauhaus, Daikin, Chromos, Feroterm…

Kako hrvatski građevinski stručnjaci i DIY pojedinci percipiraju različite proizvode i usluge iz građevinskog sektora otkriva najnovije specijalizirano istraživanje Best Buy Award Croatia Construction 2018/2019.


Hrvatski “građevinarci” su u nedavnom Best Buy Award Croatia Construction istraživanju tržišta za 2018/2019. godinu dali svoje glasove proizvodima i uslugama za koje smatraju da im nude najbolji omjer cijene i kvalitete.

 Istraživanje Best Buy Award Croatia Construction 2018/2019 (www.bestbuyaward.org) provela je, putem web-obrasca, organizacija ICERTIAS na području Hrvatske  tijekom kolovoza 2018. godine, a sudjelovalo je ukupno 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za građevinsku struku.​

 Prvu poziciju u kategoriji “proizvođač gotovih montažnih kuća” osvojio je DOMPROJEKT, u kategoriji “proizvođač ulaznih vrata” INOTHERM, u kategoriji „proizvođača sobnih vrata“ EUROLAM, u kategoriji “proizvođača žbuke” CHROMOS, a u kategoriji “ lanac trgovina za opremanje kupaonica (kupaonski namještaj, sanitarije, kade, wc školjke, pločice i dr.)” FEROTERM.

 AQUAESTIL se istaknuo u kategorijama „proizvođač kupaonskih kada“ te „proizvođač hidromasažnih sustava“. DAIKIN je također prepoznat kao „best buy“ izbor u kategorijama „proizvođač sustava za inovativne tehnologije grijanja i hlađenja“ i „proizvođač klimatizacijskih sustava i klimatizacijskih uređaja“.

 VAILLANT se odlično pozicionirao u kategoriji “sustavi i proizvodi za grijanje i toplinsku tehniku općenito”. Najveći favorit u kategoriji “trgovina za kupovinu ukrasnog bilja i opreme za uređenje okoliša (sadnice, zemlja, vrtni ukrasi i sl.)” je MBM, u kategoriji “proizvođač crijepa”to je NEXE, a u kategoriji “krovni prozori” VELUX.

 YTONG su ispitanici prepoznali kao najbolji omjer cijene i kvalitete u kategoriji “proizvođač inovativnih građevinskih blokova“, dok je BAUHAUS  prepoznat kao najbolji omjer cijene i kvalitete u kategoriji “lanac trgovina građevinskim materijalom, alatima i opremom općenito”, a WIENERBERGER u kategoriji “proizvođač opeke (cigle)” dok je CEMEX osvojio najveći broj glasova ispitanika u  dvije kategorije: „proizvođač cementa“ i „proizvođač betona“.  BETON LUČKO osvojio najveći broj glasova ispitanika u kategoriji: „proizvođač betonskih proizvoda i betonske galanterije općenito“.

 Mjerilo se zadovoljstvo kupaca i korisnika građevinskih usluga, proizvoda, materijala, alata i strojeva omjerom cijene i kvalitete ponude na tržištu.

 Pitanja su bila otvorenog tipa – ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davatelja usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu.

 Metodologija

 Anketiranje je za potrebe istraživanja Best Buy Award Croatia Construction 2018/2019. provela međunarodna organizacija ICERTIAS – International Certification Association (www.icertias.com), tijekom kolovoza 2018., koristeći CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness) metodologiju.

 U Best Buy Award Croatia Construction 2018/2019. istraživanju sudjelovalo je 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za građevinsku struku (privatni građevinski investitori, arhitekti, građevinski tehničari, građevinski inženjeri, građevinski radnici, operateri građevinskih strojeva, građevinski nadzornici i sl.) te DIY (uradi sam) pojedinci.

 Kompletno istraživanje provedeno je u skladu s odredbama “Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja”, koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Europska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

 Osnovna je misija Best Buy Award istraživanja dobivanje uvida u iskustvo i percepciju korisnika o proizvodima i uslugama za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy).

 Cilj projekta i certifikata Best Buy Award jeste da kupcima olakša potragu za najboljim i cjenovno najpovoljnijim proizvodima i uslugama na lokalnom tržištu.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox