Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Istupanje člana iz društva

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

U slučaju sudske odluke o istupanju člana iz d.o.o.- a, u kojem roku se isplaćuje tržišna vrijednost poslovnog udjela toga člana? Pitanje nam je uputio čitatelj iz Virovitice, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika Dragan Zlatović.

Odgovor:

Prema odredbi članka 420. stavak 1. Zakona o trgovačkim društvima društvenim ugovorom može se odrediti da čaln društva s ograničenom odgovornošću može istupiti iz društva, kao i da ga društvo može isključiti. Tada se moraju odrediti i uvjeti, postupak i posljedice istupanja ili isključenja člana iz društva. Neovisno o tome, član društva može tužbom kod suda zahtijevati istupanje iz društva ako za to postoje opravdani razlozi. Opravdani razlozi za istupanaje iz društva postoje naročito ako... (S.P.) 

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox