Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako upravljati konfliktima?

Vlasnik sam male tvrtke i zapošljavam šest radnika. Iako su dobri radnici vrlo često se nađem u sitauciji da moram urgirati kod konfliktnih situacija koje nastaju zbog razmimoilaženja u mišljenjima. Moji zaposlenici nemaju tehnike samokontrole, a s obzirom da sam vlasnik tvrtke i želim učinovit i složan tim, želim naučiti kako upravljati konfliktima (conflict management). Pitanje je postavio čitatelj iz Zadra, a odgovorit će mu stručna savjetnica časopisa Poslovni savjetnik, Andreja Marcetić.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Konflikt (sukob) je životna činjenica, javlja se kao rezultat različitih potreba, interesa i stavova. Događa se kada međusobno ovisne osobe žele ostvari - ti svoje ciljeve a opažaju da ih u tome sprječava druga osoba. Konflikti se mogu ticati ciljeva, načina njihovog postizanja, potreba, očekivanja i sl. Prema klasičnoj i neoklasičnoj teoriji sukobi su nepoželjni i negativni, dok moderna teorija komunikacije ih smatra normalnom, neizbježnom i poželjnom pojavom jer mogu doprinijeti većoj djelotvornosti i povećati kreativnost i dinamičnost. Kako upravljati konfliktom? Način upravljanja konfliktom ovisiti će o... (LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox