Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Obveza otpisa potraživanja u bilanci

Mali smo d.o.o. koji u svojoj bilanci ima potraživanja od kupaca koja su već davno zastarjela. Navedena potraživanja nismo utužili. Mogu li se ta potraživanja otpisati s obzirom da ih nećemo moći naplatiti?  Pitanje je postavio čitatelj Poslovnog savjetnika Z.I., a odgovor daje Uredništvo Poslovnog savjetnika.

ODGOVOR: S obzirom da ste mali d.o.o. morate primjenjivati Hrvatske standarde financijskog izvještavanja (u nastavku teksta: HSFI). Prema točki 38. HSFI br. 11, potraživanja se moraju prestati priznavati u bilanci kada nastupi zastara. Međutim, poduzetnik može i nadalje pokušavati naplatiti svoja potraživanja, bez obzira što ih je prestao priznavati u bilanci.     

 Cjelokupni odgovor potražite u broju siječanj/veljača 2014. Poslovnog savjetnika.

Više na linku.... http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savje...

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona

01 49 21 742

PS/Z.R.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter        

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox