Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Pogled unazad je šofersko znanje

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Pogledamo li unazad, financijska kriza učinit će nam se savršeno logičnom i obvezatnom. Pogreška pogleda unazad jedna je od najtvrdokornijih misaonih pogrešaka: čini se da sve slijedi logiku razvidne nužnosti. Što pogrešku unazad čini toliko opasnom? Zašto bi trebalo pisati dnevnik?
Pitanje je postavio čitatatelj iz Zadra, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nadina Cvetko Borota.
Odgovor:
Nije jednostavno suzbiti pogrešku pogleda unazad. Studije su pokazale da će se ljudi koji je poznaju uhvatiti u njenu zamku jednako često kao i svi drugi. Uvjerenje da smo bolji prognozeri nego što to doista jesmo, čini nas arogantnima i navodi.....(PS/SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz  2014.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox