Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Računi prema inozemstvu

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
Ispostavljamo račun za prodanu robu firmama u EU, kao i firmama koje se nalaze u zemljama izvan EU. Svi naši kupci platit će nam u eurima. Stoga, želimo račune ispostaviti u eurima. Zanima nas mogu li računi prema prije navedenim kupcima biti u eurima ili moraju neki iznosi računa biti iskazani  i u kunama.

Pitanje je postavio čitatelj Poslovnog savjetnika S.O.., a odgovor daje uredništvo Poslovnog savjetnika.

 ODGOVOR: Prema članku 157. stavku 6. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost, računi se mogu inozemnim kupcima ispostaviti u eurima ali ukupni izos računa i eventualni PDV (ako ga ima) moraju uz euro biti iskazani i u kunama. PS/S.P.

 


 http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

 Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox