Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Suradnja novog vlasnika i uprave društva sa "starim" radnicima

Nakon što je stekao uvjete za mirovinu moj otac osnivač tvrtke s 60 zaposlenih umirovio se. Po završetku fakulteta stjecao sam iskustvo u drugim tvrtkama. Na poziv oca preuzeo sam vođenje obiteljske tvrtke. Odlučio sam se za temeljito provođenje reforme poslovanja. Vrlo brzo sam se suočio s problemom sa „starim“ radnicima. Kako riješiti problem „starih“ radnika koji su zaposleni u društvu godinama?


Pitanje je postavio čitatelj M.V.,  iz Krapine, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika Stipe Šola
Odgovor
: Pretpostavljam kako se pod „starim“ radnicima podrazumijevaju oni radnici koji su u društvu neki i od njegova osnivanja. U nasljedovanju vođenja obiteljskih tvrtki, druga generacija, u ovom slučaju vi osim uspješne tvrtke naslijedili ste i dugogodišnje ustaljene načine poslovanja, međusobne odnosa radnika, zatečenu hijerarhije. Suočavate se s onim radnicima koji imaju i određenih zasluga u stvaranju tvrtke zajedno s vlasnikom, vašim ocem. Ako već niste svakako ćete... (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju travanj 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox