Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Tužba ili pregovori uz posrednika?

U sporu sam s tvrtkom koja nam je važna za ispunjanje naših poslovnih planova. Već na samom početku imamo određenih nesuglasica koje mislim da se mogu riješiti posredovanjem no moji pravni savjetnici me nagovaraju na tužbu. Kako postupiti?


Pitanje je postavio čitatelj L.S. iz Osijeka, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola
Odgovor: Dobro je da ste uočili određene sporne situacije s klijentom već u ranoj fazi poslovnog odnosa. Dobro je da shvaćate kako se te nesuglasice mogu riješiti posredovanjem ili pregovorima. No kako i sami navodite vaši pravni savjetnici predlažu da se spor riješi tužbom. Sama činjenica da već u ranoj fazi poslovnog odnosa imate spornih situacija navodi kako niste do kraja predvidjeli okolnosti poslovanja u kojim bi moglo doći do spora i kako ga rješavati. Stoga bi u procesu pregovaranja ponovno trebali razmotriti i te okolnosti kako bi u budućem vremenu…(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox