Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Ukidanje trgovačkog društva

S obzirom da kriza ne jenjava i naša se tvrtka našla u velikim problemima te ćemo najvjerojatnije biti prisiljeni zatvoriti je. Zanima me, kada i tko donosi odluku o ukidanju trgovačkog društva? Pitanje je postavio čitatelj iz Vinkovaca, a odgovor na njega dat će stručni savjetnik časopisa Poslovni savjetnik iz područja prava, Dragan Zlatović.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: Za sva trgovačka društva karakteristični su sljedeći modaliteti prestanka trgovačkih društava: istek vremena određenog u društvenom ugovoru ili izjavi o osnivanju, odluka članova, pripajanje društva drugom društvu, spajanje s drugim društvom, pravomoćna odluka suda kojom se odbija otvaranje stečajnog postupka zbog nemogućnosti da se iz stečajne mase pokriju troškovi stečajnog postupka, pravomoćna odluka suda kojom se utvrđuje da je upis društva u sudski registar bio nezakonit, provođenje stečajnog postupka...(LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik
Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox