Studenti se ujedinili protiv krize: Stigla "iksica" novog doba

Foto: Ilustracija

Nakon što se studentski standard posljednjih godina mahom pogoršavao, članovi neprofitne studentske udruge Akademis odlučili su pokrenuti na više od 30 zagrebačkih fakulteta zajedničku studentsku inicijativu formiranu u projekt Akademis Card.

Cilj udruge je preko projekta „Akademis Card“ kartice smanjiti troškove svakodnevnog studentskog života, ali isto tako i zaštiti prava studenata, stipendirati studente slabijeg imovinskog stanja, pokrenuti inovativne projekte, omogućiti dodatne popuste na jeftina studentska putovanja, organizirati sportska natjecanja, humanitarne akcije i druge zabavne aktivnosti.

Članovi udruge Akademis, pa tako i korisnici „Akademis Card“ kartice mogu postati svi studenti, bez ikakvih ograničenja. Najveća vrijednost ove kartice je to što uz njeno predočenje studenti-članovi mogu ostvariti popuste kod više od 120 zagrebačkih partnera projekta. Ovaj projekt tek započinje na području grada Zagreba, no on je u Osijeku već punih šest godina prepoznat kao iznimno vrijedna studentska inicijativa. Projekt „Akademis Card“ kartice je razvila već spomenuta neprofitna studentska udruga Akademis, koja trenutno broji preko 4,500 članova. Ova će se kartica u Zagrebu službeno početi koristiti od 12. studenog ove godine, a za pokretanje projekta zaslužna je zagrebačka podružnica udruge.

Štandovi za prijave bit će postavljeni na više od 30 fakulteta, a upisni će period trajati od 05. studenog do 23. studenog ove godine. Za izradu „Akademis Card“ kartice potrebna je 1 slika, ispunjena prijavnica i godišnja članarina koja iznosi 65 kuna. Podružnica u Osijeku već 6 godina stipendira studente, a u Zagrebu će se stipendije izdavati preko fonda za stipendije „Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu“ gdje će se izdvajati 5 kuna od svake članarine.

Naš krajnji cilj je da svi članovi udruge budu zadovoljni - korisnici kartice zbog nižih cijena, a naši partneri zbog veće posjećenosti od strane studentske populacije, naših članova. Sa svim partnerima gradimo dugoročnu suradnju koja se temelji na obostranom zadovoljstvu i povjerenju, istaknuo je Branko Paunović, predsjednik zagrebačke podružnice studentske udruge Akademis.

Do kraja godine 10 000 članova?

Na temelju pozitivnih iskustava iz Osijeka, na zagrebačku inačicu projekta gledaju s velikim optimizmom te očekuju minimalno oko 10,000 aktivnih članova do kraja ove godine. Glavni partneri ovog projekta su Raiffeisen banka s kojom se pokreće novi ambiciozan projekt iduće akademske godine te Taxi Cammeo koji će omogućiti studentima grada Zagreba najpristupačnije cijene i dodatnih 10 kuna poklona svakom novom korisniku „Akademis Card“ kartice. S obzirom da je „Akademis Card“ ujedno i platežna taxi kartica – „Student Cammeo Card“, prilikom svake nadopune na svim kioscima Tiska naši članovi će ekskluzivno ostvarivati dodatnih 15 posto na uplaćeni iznos.

Tu su i ostali partneri zanimljivi studentima poput Collegium putovanja, Profil-Mozaik knjižara, Učilišta Algebra, Importanne Centar - student friendly shopping centar, brojni drugi dućani s odjećom i obućom, ugostiteljski objekti, sportske i zdravstvene ustanove kod kojih će naši članovi, korisnici „Akademis Card“ kartice ostvarivati ekskluzivne popuste.

„Akademis Card“ kartica dostupna je od 05. studenog na štandovima većine zagrebačkih fakulteta. Detaljni popis uključenih fakulteta, interaktivna mapa Zagreba s lokacijama svih partnera i sve ostale informacije dostupne su na www.akademis.hr (PS/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox