Subway u prvoj godini rada: Premium segment traženiji no u ostatku regije

Najpopularniji Subway sendvič je Chicken Teriyaki, koji je, prema statistici Subwaya, svaki četvrti naručeni Subway sendvič u Hrvatskoj


Rezultati prodaje Subwaya po isteku prve godine rada u Hrvatskoj  pokazaju zanimljive trendove na hrvatskom tržištu. Najtraženiji sendvič kod hrvatskih kupaca u protekloj godini bio Chicken Teriyaki u varijanti 15 cm (6-inch), a prema statistici iz Subwaya, svaki četvrti naručeni sendvič bio je upravo Chicken Teriyaki. 

Ljestvica najpopularnijih Subway sendviča u Hrvatskoj:

  1. Chicken Teriyaki (25,2%)
  2. BBQ Ribs (10,5%)
  3. Chicken Fajita (10,4%)
  4. Steak (8,6%)
  5. Tuna (8,3%)

„U prvoj godini rada Subwaya u Hrvatskoj zamijetili smo vrlo zanimljive trendove – Hrvati su vrlo osviješteni i upoznati s nutritivnim vrijednostima naših sendviča, pa se stoga u velikoj mjeri traže sendviči koji imaju povoljan omjer sastojaka te dobre nutritivne vrijednosti,“ kaže Vladimir Hanula, Subway development agent za Hrvatsku i prvi franšizni partner Subwaya u Hrvatskoj.

Hanula dodaje: „Zanimljiv je i podatak kako se više kupaca, njih 57%, odlučuje za manji, 15 cm sendvič, a veći, 30 cm Footlong sendvič bira 43% kupaca. Ovaj podatak nam s jedne strane govori kako su naši sendviči vrlo dobro količinski odmjereni, a s druge ponovno potvrđuje Hrvate kao dobro osviještene po pitanju količine unosa hrane u organizam. Također, naše prodajne statistike kažu kako je od otvorenja restorana u Hrvatskoj najviše narudžbi realizirano u našem premium segmentu. Na ulazu na neko tržište, naša početna očekivanja temeljimo na uobičajenoj praksi sa sličnih tržišta, a ta praksa kaže da se kupci, posebno u početku, odlučuju za klasične, manje egzotične okuse. U Hrvatskoj to od samog početka nije slučaj i vrlo nam je ugodno iznenađenje potvrda da Hrvatska po izboru hrane pozitivno odskače od prosjeka EU te kupci radije biraju kvalitetu ispred kvantitete.“

Najznačajniji zaključci Subwaya u Hrvatskoj:

  • Najpopularniji sendvič je Chicken Teriyaki, s 26-postotnim udjelom, najvišim u regiji
  • Steak sendvič neočekivano je znatno popularniji no u ostatku regije
  • Najpopularniji kolačić je Double Chocolate Cookie
  • Više od 30% gostiju Subwaya u Hrvatskoj su turisti

Trenutno je u Hrvatskoj otvoren jedan restoran Subway – u “food courtu” Arena Centra u Zagrebu. Ovaj se restoran prostire na 56 kvadrata i nudi sendviče, wraps, salate, juhe, kekse, kavu i bezalkoholna pića. Uz nekoliko vrsta peciva, svježe povrće, izbor mesa i sireva, kupci mogu birati između tri milijarde kombinacija. Svaki se dan nudi i specijalitet dana - Sub of The Day.

Subway je trenutno u procesu otvorenja još jednog restorana u Zagrebu, a u planu ostaje i daljnje širenje u druge hrvatske gradove. Više informacija o otvaranju vlastitog Subway restorana dostupno je na Facebook stranici: www.facebook.com/SubwayDevelopmentHrvatska.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox