Suđenje Čačiću: Nije bilo magle, a vidljivost je bila dobra

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić došao je na županijski sud u mađarskom Kapošvaru gdje mu se sudi za izazivanje prometne nesreće u kojoj su u siječnju 2010. poginule dvije osobe, piše dnevnik.hr

Na suđenju Radimiru Čačiću prvi je iskaz dao svjedok koji je prvi naišao na mjesto nesreće. Ispričao je kako je bilo vjetrovito i hladno. Ni braniteljica niti tužiteljica za njega nisu imale pitanja.

Kobnog dana prisjetio se i vatrogasac koji je kidao vrata na automobilu i izvlačio ozlijeđene. Ne sjeća se svih detalja, no kaže da je bilo strašno. Svojim iskazom pobio je tvrdnju obrane da je bila velika magla koja je prouzrokovala smanjenu vidljivost, vatrogasac je rekao da nije bilo magle i da je vidljivost bila dobra. Dodao je kako su putnici Škode bili teško ozlijeđeni te kako je samo vozačica bila pri svijesti. Peti svjedok bio je policajac koji je nakon regulirao promet nakon nesreće. Dodao je da je nakon sudara ugasio motor Škode i svjetla. Potvrdio je da je vidio Čačića na mjestu nesreće te nastavio pričati o ozljedama  putnika.

Radimir Čačić tijekom prvog dijela svjedocima nije postavljao pitanja, samo je slušao prevoditelja. Nakon pauze, svjedoče prometni vještaci čiji će iskaz prevoditelj govoriti svima u sudnici. Do sada je prevodio samo Radimiru Čačiću. Unatoč zabrani snimanja suđenje je izazvalo veliki interes novinara. Čačićev hrvatski odvjetnik Čedo Prodanović nije došao na suđenje, a nedolazak je opravdao zdravstvenim razlozima. Ali u ranijim izjavama Prodanović je rekao kako očekuje  da će suđenje danas biti dovršeno te da bi do izricanja pravomoćne presude trebalo održati barem još jednu raspravu. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox