Suđenje u slučaju Spice nastavlja se 7. studenog

Suđenju bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju "Spice" nastavit će se na zagrebačkom Županijskom sudu 7. studenoga kako bi se nova odvjetnica optuženog bivšeg direktora Podravke Zdravka Šestaka mogla upoznati s opsežnim sudskim spisom.

Odvjetnicu po službenoj dužnosti, Lauru Valković, sud je Šestaku dodijelio nakon što je s dosadašnjim odvjetnikom prekinuo suradnju jer mu nije mogao plaćati troškove.

Budući da je riječ o jednom od najopsežnijih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa nova odvjetnica zatražila je primjeren rok za upoznavanje s predmetom, pa je sudsko vijeće nastavak suđenja zakazalo za tri tjedna.

Moguća svjedočenja najzvučnijih političkih imena

Na sudu bi se tada trebao pojaviti i prvi USKOK-ov svjedok, bivši predsjednik uprave Podravke Zvonimir Majdančić, a nakon njega i bivši član nadzornog odbora te koprivničke prehrambene tvrtke Damir Felak.

Sud je dosad prihvatio ispitati 115 USKOK-ovih svjedoka i 30-ak svjedoka obrane, među kojima i predsjednika HSS-a Josipa Friščića, SDP-ova koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, bivšega glasnogovornika vlade Ratka Mačeka i predsjednika nadzornog odbora Podravke Ljubu Jurčića.

Od javnosti poznatijih imena s liste USKOK-ovih svjedoka u sudnici bi se trebali pojaviti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i bivši predsjednik Hrvatskoga fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak.

O mogućem svjedočenju najzvučnijih političkih imena - Jadranke Kosor, Ive Sanadera, Stjepana Mesića, Ivana Jarnjaka, ministra gospodarstva Đure Popijača te saborskog zastupnika Borisa Kunsta, sindikalista Ozrena Matijaševića i predsjednika uprave Zagrebačke banke Franje Lukovića sudsko vijeće odlučit će naknadno tijekom suđenja. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox