Sunčani Hvar nakon niza godina prvi put pozitivan

Hvarska hotelsko-turistička tvrtka Sunčani Hvar od početka ove godine do kraja listopada zabilježila je 113,8 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 2,2 milijuna kuna ili 2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, te je istodobno za 11,6 milijuna kuna ili za 13 posto smanjila poslovne rashode, čime su uz dva izvanredna prihoda u prvih deset mjeseci ove godine prvi put nakon niza godina zabilježili pozitivan ukupni rezultat.

 

Ne navodeći iznos pozitivnog rezultata odnosno dobiti, iz Sunčanog Hvara su objasnili da je porast poslovnih prihoda rezultat povećanja broja gostiju i noćenja, te prodaje hrane i pića, što su zabilježili i u prvoj polovici ove godine.

Ni za poslovne rashode u deset mjeseci ne navode točan iznos, ali obrazlažu da su do njihovog smanjenja od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine došli prvenstveno smanjenjem troškova osoblja te materijalnih i svih ostalih poslovnih rashoda.

Ističu da su u listopadu ove godine zabilježili dva izvanredna prihoda tj. pozitivna utjecaja na poslovni rezultat, pri čemu se prvi odnosi na otpis zateznih kamata komercijalnih banaka, za koje je društvo steklo uvjete otplatom svih starih dugova prema bankama, a sukladno sporazumu iz drugog kvartala ove godine prema dogovorenim rokovima.

Stoga im je u listopadu, kako navode, otpisano oko 1,8 milijuna eura zateznih kamata. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox