SUPERPRODAVAČ (live): Mini trening ALANA RAMIĆA - Izgradite povjerenje

U organizaciji časopisa Poslovni savjetnik i Tomislava Bekeca

Radionica Alana Ramića fokusirala se na temu prodajnog procesa baziranog na izgradnji povjerenja. Trebalo je zamisliti jednog klijenta ili kolegu s posla za koje možete reći da ste s njima prisni, koji vas poštuju ili cijene odnos s vama... Pokušajte!

 

Trening je potaknuo okupljene da sudjeluju, razmijene mišljenja, razgovaraju i pregovaraju, pritom učeći na koji način da u svom poslu izgrade odnos pun povjerenja sa svojim klijentom. U stilu same teme radionice, ljudi su se otvorili, komunicirali i zapravo uradili ono što bi trebali ostvariti i sa svojim klijentom - ležeran odnos pun povjerenja.

 


Evo koji prijedlozi su "prštali" na treningu:

Trebali bismo biti iskreni i srdačni prema ljudima.

Treba nas zanimati što se s njima događa, pitati ih.

Trebamo njih uključiti u razgovor, pitati ih što misle o ponudi.

Trebamo jasno postaviti uvjete i ponoviti sve da se "utvrdi gradivo".

 

 

U ležernom razgovoru s klijentom o stvarima koje njega zanimaju, osoba nam se otvara, izražava svoje frustracije, svoje mišljenje i to je dobra podloga za izgradnju povjerenja. Sudionici su podijelili svoja poslovna iskustva, ali pričalo se i o životnim iskustvima.
Ramić je istaknuo da mi preferencije i informacije o ljudima u današanje vrijeme lako možemo saznati na internetu, iz tračeva i sl., no to nije bit, upozorava. Bit je da osoba s kojom razgovarate osjeti potrebu podijeliti s vama neke informacije. Tako se stvara povjerenje. A kako povjerenje pomaže u prodaji?

 


Tako da vi osobi NE prodate nešto, već da joj pomognete da donese pravu odluku.

 

 

Autor: Maja Jurković

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox