"Svaki dan ostanka HDZ-a na vlasti, jedan dan duže tragedije za hrvatsku državu"

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić pozvao je na trenutnu ostavku hrvatske Vlade i premijerke Jadranke Kosor te na trenutno raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Na konferenciji za novinare u Osijeku, izjavio je kako su najnoviji novinski napisi o korištenju tzv. crnih fondova HDZ-a samo još jedna potvrda onoga na što HDSSB već godinama upozorava, a riječ je o korupciji i kriminalu, posebice u dijelu HDZ-a. Upravo takve manipulacije i crni fondovi, u što je upetljano čelništvo HDZ-a, bili su jedan od razloga što smo to nazvali zločinačkom organizacijom, ustvrdio je Šišljagić.

Ocijenio je čudnim kako o svim dosadašnjim aferama, vezanim uz HDZ, nitko od stranačkih čelnika "ništa ne zna", pa ni predsjednica stranke Jadranka Kosor i glavni tajnik Ivan Jarnjak. Dodao je kako o tome čelništvo HDZ-a sve zna, ali šuti i pokušava se ograditi. Smatra kako bi minimum morala bio da vlada i premijerka podnesu ostavku, da se raspusti Hrvatski sabor i bez odgađanja raspišu izbori.

Ocjenivši kako je sumnjivih transakcija bilo ne samo u HDZ-u, već i u SDP-u, spominjući pritom slučaj brodogradilišta "Viktor Lenac", Šišljagić je pozvao DORH i USKOK da ispitaju glavne tajnike tih stranaka Ivana Jarnjaka i Igora Dragovana. Ustvrdivši "kako je svaki dan ostanka HDZ-a na vlasti, jedan dan duže tragedije za hrvatsku državu", predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić ocijenio je kako neće biti dovoljno samo istražiti i procesuirati odogvorne, već i zatražiti vraćanje svega ukradenog, ali i zabraniti, kako je rekao, daljnje političko djelovanje cjelokupnoj vrhuški HDZ-a. (Hina/HT)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox