Svaki neradni dan gospodarstvu odnosi milijardu kuna

U ovoj godini imamo ukupno 14 državnih praznika i blagdana, koji su ujedno i neradni dani. Tri su od toga bila u nedjelju, a jedanaest ostalih dana, koji su mnogima dobrodošli za dodatne slobodne dane.

Prema procjenama, svaki neradni dan gospodarstvu odnosi milijardu i sto milijuna kuna, a Hrvatska je po broju državnih praznika među rekorderima u Europi.
Vlada je još prije pola godine razmišljala o ukidanju tri praznika. U Hrvatskoj sigurno ima previše praznika, rekao je ministar Jovanović.

 Jednostavno za istu cijenu ili možda i nižu imat ćemo više radnih sati, a to znači i veću produktivnost, kazao je ministar Linić.

 Po njihovoj računici uštedjele bi se tri milijarde. No, sve je stalo na tome. Ukidanje se više ne spominje. Pa planove građana o spajanju, bar do kraja godine, sigurno neće ništa pokvariti, piše dnevnik.hr.

Do kraja godine bit će još prilike za odmor. Prvi idući neradni dan je prvi studenog, na blagdan Svih Svetih. Pada u četvrtak što znači da, ukoliko dan poslije dobijete slobodno ili uzmete dan godišnjeg, dobivate četiri slobodna dana.
 
Božić je u utorak, a dan poslije Sveti Stjepan, također je neradni dan. Od vikenda do srijede većina će vjerojatno spojiti pet slobodnih dana, što je zapravo mali godišnji odmor. Ako računamo i Novu godinu, koja će biti u utorak, onda su to dodatna četiri slobodna dana. (sh)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox