Sve afere riječke Transadrije na anonimnom blogu

Nakon Taxi Cammea, i aktualna događanja u riječkoj Transadriji potaknula su osnivanje bloga na kojemu se objavljuju tekstovi o toj tvrtki i pojedincima iz njezine uprave. Radi se o novinskim člancima i javno dostupnim dokumentima sa Zagrebačke burze, izvješćima HANFA-e i sl.

 

U proteklih nekoliko godina u Transadriji se događaju vrlo čudne stvari. Sumnje u nezakonito stjecanje dionica, optužbe za pronevjeru desetaka, možda i stotina milijuna kuna, sumnjive pozajmice, kupnje udjela u naizgled bezvrijednim poduzećima... Rezultat takvog poslovanja su gubici, blokada računa i vjerojatni stečaj nekad najmoćnijeg špeditera u regiji. Radnici mjesecima ne primaju plaću, a račun je blokiran. Pojedinci iz uprave i dalje dobro žive poslujući preko računa tvrtki kćeri. Ukoliko se netko usudi nešto javno reći, riskira razgovor sa "savjetnikom za korporativnu sigurnost" koji u Rijeci baš ne uživa image dobrog dečka. Unatoč tome, država kao najveći pojedinačni vlasnik još nije poduzela konkretne mjere da zaštiti svoju imovinu. Neka događanja vezana za TNSA, poput nevjerojatnog nestanka struje točno u trenucima glasovanja za opoziv uprave spadaju u neviđene presedane čak i na ovim prostorima.

Jasno nam je da anonimni blog nema neki poseban kredibilitet, stoga smo se potrudili da sve članke potkrijepimo vjerodostojnim tekstovima. Tako ćemo raditi i ubuduće. Nadamo se da ćemo na taj način olakšati praćenje slučaja svima koji su dosad nešto načuli ili negdje nešto pročitali ali nisu imali prilike detaljnije se upoznati - stoji u anonimnom priopćenju, a blog možete pratiti na dolje navedenom linku.

 

www.dosjetransadria.wordpress.com

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox